Hoe kunnen we je helpen?
< Alle onderwerpen
Printen

Dashboard

Het dashboard van SAM bevat knoppen waarmee je snel acties in SAM uit kunt voeren. Verder staan er een aantal widgets op het dashboard waarmee je inzicht kunt krijgen in de organisatie en jouw plek in de organisatie. Ook kun je nog een rij bovenaan de pagina toevoegen met kleinere informatiewidgets die ook weer klikbaar zijn. Het dashboard is naar wens aan te passen door widgets toe te voegen, weg te halen of te verplaatsen. Kortom, er is genoeg uit te leggen over het dashboard!

Knoppen voor snelle acties

Het eerste wat je (standaard) ziet bovenaan de pagina is een zestal knoppen waarmee je snel de overzichten van bonnen kunt bekijken of zelf een bon aanmaken. Zoals aangegeven op de knoppen kun je de overzichten van inspecties, acties en storingen bekijken. Verder kun je snel een inspectie, actie of storing aanmaken; zonder dat je eerst naar het object moet navigeren. 

Overzichtskaart en objecten in de buurt

Met de overzichtskaart kun je kijken en navigeren naar alle objecten in de organisatie die jij mag zien. Het aantal objecten zichtbaar voor jou op de kaart is afhankelijk van welke objectcategorieën jij mag zien. Wanneer je drukt op een object opent een voorbeeld van het object:

Via dit voorbeeld kun je het object openen, direct naar één van de bonpagina’s gaan of erheen navigeren met Google Maps. 

De kaart is ook te gebruiken met alle functionaliteiten van Google Maps. Je kunt wisselen van kaarttype en de satellietbeelden tonen zodat je bijvoorbeeld van boven een rioolgemaal kunt spotten. Ook kun je gebruikmaken van Streetview door de oranje Pegman op de kaart te zetten. 

Objecten in de buurt

Rechts van de kaart zie je een veld waar boven staat: “Objecten bij jou in de buurt”. Dit zijn alle objecten die in de buurt van jouw locatie gegevens zitten. Om deze gegevens te delen moet je toestemming geven aan SAM om deze te laten gebruiken. Je kunt je GPS gegevens delen via de widget of via je persoonlijke instellingen, waarna je via je webbrowser vaak nog toestemming moet geven. 
Eenmaal toestemming gegeven voor het delen van je GPS gegevens geeft SAM de dichtbij zijnde objecten aan. Welke dichtbij zijnde objecten precies weergegeven worden in de lijst kun je ook nog filteren door bovenaan op “categorie” een objectcategorie te kiezen. 
Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om de objecten in de lijst weer te laten geven als voorbeeld zoals hierboven werd weergegeven. Druk op het symbool naast de “categorie” balk als je dit wilt. Net als met de objectvoorbeelden kun je direct het object openen of naar de bonnen van het object gaan. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om de navigatie te starten naar het object. Zo kun je eenvoudig de route uitstippelen naar je volgende object.

Informatiewidgets

Er zijn twee soorten informatiewidgets beschikbaar onder de overzichtskaart. Ten eerste kun je het aantal weergeven van de verschillende bonnen per status. Deze kun je verder nog filteren op periode, omschrijving, organisatie en medewerker. SAM slaat deze instellingen op voor de volgende keren dat je inlogt. Als je meer inzicht wilt kun je ook het overzicht bekijken met jouw filtering door te drukken op “[bonnaam] bekijken” onderaan de widget:

De tweede informatiewidget is een grafiek die het aantal bonnen van een soort over een bepaalde periode weergeeft. Je kunt de periode nog veranderen naar wens. Ook deze instellingen worden voor jou opgeslagen zodat je het dashboard volledig naar smaak in kunt vullen:

Kleine widgets voor snel inzicht

Als je nog meer en vooral nog sneller inzicht wilt hebben in de gegevens van jouw organisatie kun je ook nog de bovenste rij van het dashboard verrijken. Hier heb je de optie om objecten, totaal aantal bonnen, openstaande storingen, acties en inspecties te bekijken, risicovolle objecten en tot slot de objectkosten per jaar. 

Deze widgets staan standaard uit en moet je dus zelf aanzetten als je ze wilt zien. Hiervoor moet jij het dashboard personaliseren.

Dashboard personaliseren

Deze widgets kun je toevoegen verbergen/verwijderen en ook nog verplaatsen zodat ze tonen in jouw gewenste volgorde. Dit kun je doen door onderaan de pagina te drukken op “Dashboard widgets bewerken” of door naar instellingen > persoonlijke instellingen te gaan en daar te kiezen voor “Dashboard widgets bewerken”. In de bewerkingsstand krijg je voor elk van de widgets de optie om deze te verbergen. Bij de informatiewidgets heb je ook nog de optie om de widgets te verplaatsen: 

Om de snelle widgets weer te kunnen geven moet je in de bewerkingsstand bovenaan widgets selecteren: 

Het belangrijkste wat je van dit artikel mee moet nemen is dat je lekker moet gaan experimenteren met alle opties die SAM biedt. Probeer een dashboard te maken die voor jou het prettigst werkt. Als je er niet uitkomt staat ons support team voor je klaar.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? 
Neem dan contact op met SAM support.

Inhoudsopgave